Jos OPV on liian tiukka ja vuoto johtuu siitä, niin sitten shottien pitäisi olla ulkonäöltään hienoja ja runsascremaisia, mutta maultaan vähän hapokkaankitkeriä ja makeutta kaipaavia.
- niin hyvän kuuloinen analyysi, että tekisi mieli sanoa "vau, just niin!", mutta tämä vaatii kyllä vertailevaa tutkimusta...
Eli cremaa kyllä tulee runsaasti varsinkin nyt, kun on Kaffan 30/70 blend, mutta sitten pelkällä arabicalla selkeästi vähemmän. Hapokkuudessa myös sama ongelma eli mihin verrata... Kahvipaahtimon Bulia en saanut kohdalleen, oli koko ajan (omaan makuun) hapokasta, mutta niin se oli (omaan makuun) hapokasta myös Vallilan PKBssakin juotuna. Mainittu Kaffan papu tuottaa täyteläisen tumman suklaisen kahvin - yleensä laitan pienen ripauksen sokeria, mutta tämä ei sitä kaipaa.
Perustuuko tuo siihen ajatukseen, että jos painetta on liikaa, niin pitää jauhaa hienommaksi, jotta uuttoaika pysyisi noissa 25-35s rajoissa?