Kuten vastauksistakin näkee, on monenlaista tapaa valmistaa hyvää kahvia.
Tippakeittimelläkin saa ok kahvia, kunhan muistaa perusasiat. Tuoreus, puhtaus, ja raikas vesi.
Aeropressin ja pressopannun etuna on parempi lämpötilan ja uuttoajan kontrolli verrattuna tippakeittimeen (poislukien ainakin jotkut Wilfan mallit).
Itse pistän Aeropressin presson edelle, koska sen kanssa voi kikkailla monilla eri parametreillä melkein niin paljon kuin mielikuvitus antaa myöten (mutta toisin kuin mainos väittää, espressokeitin se ei ole). Paha pressoakaan on mennä kuitenkaan haukkumaan, kaikessa yksinkertaisuudessaan se on nerokas kapistus.
Hyvä kahvi on aika pitkälle makuasia... jos päädyt jatkamaan Moccamasterin kanssa keittelyä, niin muista, että kahvia ei pidä seisottaa siinä lasipannussa lämmityslevyllä, vaan jos keität enemmän kuin kerralla tulee juotua, niin kaada loput ennalta lämmitettyyn termoskannuun (tai jos termaria ei ole, niin kaada vaikka viemäriin
). Vaikka makuasioista toki on kyse, niin lämpölevyllä seisonutta kahvia ei kyllä enää hyvällä tahdollakaan voi sanoa hyväksi kahviksi.