Kahvikeskustelu > Apua aloittelijoille

Auttakaa aloittelijaa, jälleen kerran, kiitän

(1/5) > >>

aleksiii:
Arvon baristat.

Olipa hienoa löytää tämä keskustelupalsta. Pyydän jo tässä vaiheessa anteeksi typeriä amatöörikysymyksiäni. Uskon kuitenkin, että tätä palstaa lueskelemalla ja teiltä vinkkejä ottamalla säästyn pahimmilta mokilta ensimmäisen espressokoneen (vai -keitin?) hankinnassa.

Aion siis hankkia sekä keittimen että myllyn. Millaista suosittelette?

Haluaisin sekä hyvän että tyylikkään koneen, jossa on hyvä hintalaatusuhde. En tarvitse kotibaristan luksusmallia vaan sellaisen oikein hyvän ja laadukkaan keittimen, jota ei tarvitse heti vaihtaa, kun tajuaa tietämyksen lisääntyessä, miten kehno peli tuli loppujen lopuksi hankittua. Mielummin siis heti alkuun sellainen laatulaite, jonka hankkimista ei tarvitse katua.

Olen ihastunut kaverilla ja Tukholman NK:lla näkemäni Isomac-merkin designiin. Ymmärtääkseni Giada on kelpo perusmalli, Zaffiro pätevämpi. Jälkimmäinen vaikuttaa vähän turhan kookkaalta. Jos koko on olennaista kahvin laadun kannalta (mitä on vaikea kuvitella), ei sillä ole tietenkään väliä.

Onko Giadassa mitään järkeä? Täällä kehutaan paljon jotain Silviaa. Se ei vain esteettisesti ole yhtä viehättävä, mutta tosiaan, tärkeintähän on tietysti, millaista espressoa kone valmistaa.

Tarvitsisin myös myllyn. Isomacilla on mielestäni hienoja niitäkin. Kommentteja?

Lämmin kiitos!

Aleksi

Esa:
Tervetuloa joukkoon.

Silvia on hyvä lähtökohta keitinhankintaa harkitessa. Se on niin hyvä, että paljon parempaa kahvia ei enää kalliimmilla saa. Toisaalta sitä mainittavasti halvemmissa tingitään sitten jo kahvin laadusta. Syitä kalliimman keittimen hankkimiselle voivat olla mm. tarve tehdä usein maitokahveja isommalle porukalle tai ulkonäkö.

Mylly on tosiaan keitintä tärkeämpi. Sen pitää pystyä tekemään tasaista jälkeä. Demoka Minimoka ja Rancilio Rocky taitavat olla käytetyimmät, mutta muitakin löytyy. Muutaman kympin mylly ei riitä.

migu2:

--- Lainaus käyttäjältä: Esa - Joulukuu 04, 2008, 08:39:58 ap ---Mylly on tosiaan keitintä tärkeämpi. Sen pitää pystyä tekemään tasaista jälkeä. Demoka Minimoka ja Rancilio Rocky taitavat olla käytetyimmät, mutta muitakin löytyy. Muutaman kympin mylly ei riitä.

--- Lainaus päättyy ---

Kuten tuossa jo todettiin niin Silvialla pääsee pitkälle. Ja Silvian käyttäjiä on tälläkin foorumilla paljon, joten vinkkejä ja apuja varmasti saa.

Nuo molemmat myllyt omistaneena, pidän kyllä Rockya parempana. Tosin on sillä hintaakin enemmän. Kenties hieman kolhompi design, mutta paljon hiljaisempi ja jauhatuskarkeuden säätö helpompaa/nopeampaa.

akallio:
Giadasta kannattaa lukea tämä keskustelu:
http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=856.0

Noihin mainittuihin myllyvaihtoehtoihin kannattaa varmaan lisätä Ascaso i-Mini, jolla on tyytyväisiä käyttäjiä myös tällä foorumilla. Isomacin myllyistä taitaa olla hyvin vähän kokemusta, niitä kun ei suuremmin Suomessa myydä.

T: toinen Aleksi

Misse:

--- Lainaus käyttäjältä: aleksiii - Joulukuu 04, 2008, 00:03:03 ap ---Olen ihastunut kaverilla ja Tukholman NK:lla näkemäni Isomac-merkin designiin. Ymmärtääkseni Giada on kelpo perusmalli, Zaffiro pätevämpi. Jälkimmäinen vaikuttaa vähän turhan kookkaalta. Jos koko on olennaista kahvin laadun kannalta (mitä on vaikea kuvitella), ei sillä ole tietenkään väliä.

--- Lainaus päättyy ---
Laitteen koolla on sen puolesta väliä, että kahvin laatuun vaikuttaa oleellisena osana uuttolämpö. Ison laitteen suurempi boileri ja järeämmät grupon osat vaikuttavat todella paljon kuinka herkästi koneen lämpötila heiluu olosuhteiden muuttuessa (esim valutellessa vettä yms.).

Itselläni on ollut silvia josta ei olisi ollut espresson laadun puolesta ollut mitään syytä vaihtaa parempaan. Itse vain kyllästyin erinomaisten shottien vaatimaan lämpötilasurffailuun ja erityisesti siihen että höyrytyksen aloittaminen kesti liian pitkään johtuen yksiboileritekniikasta.

Mikäli et juo lähes pelkästään espressoja, niin sinuna unohtaisin tuon Zaffiron, niin hyvä laite kuin onkin, koska siinä on ainoastaan yksi iso boileri ilman lämmönvaihdinta, joten höyrytyksen aloitus venyy aika pitkälle (coffeegeekin arvostelun mukaan lähes 2min odottelua ennenkuin on valmis höyrytykseen).
Tässä linkki kyseiseen arvosteluun: http://coffeegeek.com/proreviews/detailed/isomaczaffiro

Ja ettei tärkein unohtuisi, niin mylly on sitten se tärkein väline espresson valmistuksessa. Juotavaa/hyvää mustaa juomaa saa kikkailemalla tehtyä aika heikoillakin koneilla, mutta huonon myllyn tekemää heikkoa jauhatusta ei oikein pysty kompensoimaan millään.

-Mikko-

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta