Tervehdys!
Tuli hankittua espresso välineet, mihin kuului Ascaso i mini -mylly. Ongelmana oli alusta alkaen, että jauhettua purua jää myllyn sisään. Ongelma kasvoi, kun haluttiin välillä vaihtaa papulaatuja ja "maistella" eri kahveja.
Kun tapanani on välillä kaikki uusi purkaa ja katsoa mitä ne on syöny, niin myllyn purettua siellähän oli tulossa eri kahvilaatuja jonossa ulos, siis turha vaihtaa papuja, ennen kuin mylly on perusteellisesti putsattu.
Purettuani mylly leikkureineen osiin, tuli kasaus ongelma. Huomasin liian myöhään, että leikkurin terä pyörii lukemattomia kierroksia, ennen kuin se on kiinni alaterässä ja näin totesin ns. tehdasasetuksen löytymisen mahdottomaksi. No kasasin myllyn kuitenkin, kun vieraita oli tulossa. Laitoin leikkurin summittaiseen asentoon ja jauhoin pavut. Jauheesta tuli aivan liian hienoa, johon minun keittimeni paineet eivät oikein riittäneet...
Olen siis aloitteleva kotibarista. Nyt kysynkin kahvipapuja edes vähän säästääkseni, onko kenelläkään vastaavan myllyn omistajalla kokemusta vastaavasta ja onko kukaan keksinyt terälle optimaalista paikkaa putsauksen jälkeen. Sillä senhän voi laskea esim. siten, että montako kierrosta yläterä pyörii mennäkseen kiinni. Kasattuna säätönupilla saa muutaman pyöräytyksen tehdä, ennekuin terä(ja suppilo) pyörii kierroksen.