Mitä haittaa siis annostelijasta on vs. staattisuus/paakut?
Annostelijasta on haittaa siinä mielessä, että koska sitä ei käytetä kuten se on alunperin suunniteltu niin se on ainoastaan suhteellisen iso osa jossa on paljon vanhentuvan kahvin piilopaikkoja. ja onhan annostelusta jauhamisen aikana hommaa joka ilman annostelijaa jäisi kokonaan pois.
Kuten toisessa threadissa mainitsinkin, että olen reilussa kuukaudessa kiskonut annostelijan vipua ~3500kertaa kotikäytössä. Siitä voi vaan päätellä kuinka suuri rasite se on kahvilakäytössä baristan olkavarrelle joka saa nuo toistot alta viikossa aikaiseksi. Annostelemalla samalla kun mylly jauhaa voi hyödyntää annostelijaa poistamaan heti alkuunsa paakut jauheesta.
Annostelijoiden ongelmana on myöskin se, että ne helposti heittävät puruja enemmän tai vähemmän vasemmalle. Tästä aiheutuva sotku pöydällä kyllä kompensoi annostelijattoman staattisesti varautuneet kahvipurut pöydällä
Anfim Super caimano kyllä tiputtaa aika nätisti nuo purut suoraan alaspäin, se taitaakin olla kyseisen myllyn suurin myyntivaltti maailmalla.
Joka tapauksessa, en ole katunut että vaihdoin annostelijalliseen mini-e:sta. Vaiva joka tulee annostelijan käytöstä ja siitä aiheutuvasta siivoustarpeen lisääntymisestä on mielestäni pienempi kuin vaiva joka aiheutuisi jokaisen shotin weissauksesta.
Edellä mainitusta ei sitten voi vetää sitä johtopäätöstä, että annostelija olisi vastaus kaikkeen. Esim Rocky ilmeisesti hyötyy todella paljon weissauksesta vaikka onkin annostelijallinen.
Isot terien leikkuupinta-ala ja matala kierrosluku taitaa kuitenkin olla vastaus suurimpaan osaan ongelmista, annostelijaton rakenne sitten ehkäpä vain korostaa rakenteen heikkouksia jonkin verran.
-Mikko-