Kahvikissa, oikeasti, järkkää itsellesi kunnollisia papuja ja pyydä joku ihan kädestä pitäen näyttämään sulle perusjutut. Luulisi että Lahden seudulta voisi löytyä yksi sun toinen jo vähän alkua pidemmälle ehtinyt tyyppi joka tulisi ihan siitä riemusta että pääsisi koekäyttämään noita sun releitä. Mä tulisin itse jos olisin kulmilla.
Jos sitten kun perusteet on hanskassa tuntuu edelleen siltä, että ei jaksa nysvätä, niin ei muuta kuin ostajaa etsimään.
Nuo vempeleet eivät tee hyvää kahvia itsestään, joten ottaa oman treenimääränsä ennen kuin sellaista alkaa saada. Mutta väitän että se on vaivan arvoista. Ja kuten moni on todistanut, sulla on nyt sellaiset koneet alla joilla on tosi hyvä opetella - ei jää laitteista homma kiinni. Olisi sääli jos tässä pääsisi alkuturhautuminen viemään voiton. Mutta ensikäden ohjeistuksesta ja opetuksesta olisi salettiin apua.
Kunnolliset pavut ja hyvä mylly ovat kaiken aa ja oo. Ja kun ne molemmat on, niin sitten alkaa harjoittelu, jossa niitä papuja kyllä kuluu aika lailla, kilo-kaksi olisi hyvä olla, että pääsee kunnolla alkuun, koska kilon verran menee helposti ennen kuin löytää juuri SEN OIKEAN (TM) jauhatuksen omaan keittimeensä ja makuunsa. Epäonnistuneet shotit kylmästi vaan viemäriin, koska niitä liiaksi juomalla saa mahansa sekaisin ja pahan maun suuhunsa.
Harjoittelua tämä espresso-homma kyllä vaatii, ja kokemustakin, kun aina papuja vaihtaessa tarvitaan muutama testishotti, että kaikki asetukset saa ketjussa taas kohdallaan. Mutta kun on aikansa harjoitellut, itsekin huomaa*, että kotona saa paremman esson tai capun kuin useimmissa "kahviloissa", jotka ylpeästi kertovat tarjoavansa erikoiskahveja.
* Ja vieraatkin huomaavat: "Kun on kunnon barista ei kahvista tarvi narista", kuten yksi vieraamme aikoinaan totesi tekemääni essoa särpiessään.
Kahvikissa, luota siis itseesi ja harjoittele papuja pihtaamatta riittävästi, niin kyllä se noilla sun laitteillasi aivan saletisti iloksi muuttuu.