Uutoksessa ei sinänsä pitäisi olla ongelmaa. Lähinnä pointti taitaa olla toi suklainen sivumaku mistä tykkään. Creman espresso olisi ollut aika jees jos se ei olisi niin palaneen makuinen. Tosta kaffan tuotteesta, en tiedä onko normaalisti vaaleat paahdot kitkeriä? Ainakaan en itse aisti mitään mitä tuotteen kuvauksessa on kirjoitettu.
Kitkeryys yleensä liitetään yliuuttumiseen, eli sikäli on syytä epäillä että uutto ei ole mennyt ihan kohdilleen. Jotkut pavut ovat haastavampia tässä suhteessa kuin toiset. Ns. comfort blendit yleensä ovat melko helppoja uutettavia, eli ne antavat paljon anteeksi. Toiset, etenkin haastavimmat yleensä vaaleapaahtoiset single origin -pavut saattavat olla hyvinkin temperamenttisia uuton suhteen.
Kahvi on yleensä lähes aina
jonkin verran kitkerää. Vaaleissa paahdoissa se harvemmin korostuu (jos säädöt ovat kohdillaan). Enemmänkin ne tuppaavat olemaan happamaan kallellaan jos jotain on pielessä. Liian suuri uuttolämpötila kyllä vetää kahvin kuin kahvin helposti kitkeräksi. Jotkut toki sotkevat liiallisen hapokkuuden (happamuuden) ja kitkeryyden keskenään.
Jos et aisti mitään sinne päinkään (itse en yleensä ole noiden kuvausten suurin kannattaja, mutta kyllä niiden nyt jotain suuntaa tulisi antaa), mitä paahtimon kuvaus kertoo, niin silloin uutto ei kyllä ole kohdillaan.
Ilmeisesti sinulla ei ole vielä myllyä? Se on avain kahvinautintoon. Ilman myllyä uutto-ongelmien (ja monien muiden ongelmien) kiertäminen on melko hankalaa.
Pistin hasbeanin starter packin tilaukseen, sillä aikaa voisi testailla lisää kaffan tuotteita
Ainakin Häsän vanha kunnon Jailbreak ja sitä edeltänyt Premium Blend olivat todella helppoja ja uutovirheet anteeksiantavia kahveja. Siksi Häsän Premium Blend varmaa aikoinaan olikin yksi suosikeistani.
Ainakin myös joku toinen Starter Packin kahveista vaikutti helpohkolta comfort blendiltä.