Tuli tilattua otsikonmukainen espresso ja useammat shotit on tullut tehtyä. Ensimmäinen shotti meni vähän laihaksi (80ml, 25sek) ja maku oli aika neutraali, ihan ok.
Tämän jälkeen pyrin tekemään kahvin paketin suositusohjeen mukaisesti, joka menee seuraavasti:
- 18,5g kahvia
- 94'c
- uuttoaika 30s
- kahvia kupissa 29g
Ensinnäkin ohjeessa ihmetyttää suuresti tuo 29g - kai se on 2x 29g? Nimittäin tuolla n. 2x 29g tuplalla vahvuus oli vähintäänkin riittävä. Ohjeesta poiketen kahvia oli n. 16g. Keittimenä Silvia. Lämpötila pitäisi olla aika lähelle tuota, kun vähän surffailtiin.
Laihaksi menneen espresson maku oli tosiaan suhteellisen neutraali, mutta kun shotti meni tiukemmaksi, muuttui maku todella metalliseksi! En tiedä osasinko (tai osasimmeko, maistajia kun oli muutama) varmasti tulkita maun metalliseksi, mutta hyvin erikoinen/(paha?) se oli. Se ei ainakaan ollut pussin esittelytekstin mukainen, eli keskitäyteläinen ja makuina banaania ja maitosuklaata.
Tehtiin pari napsua tiukemmalla säädöllä shotti uudestaan ja metallinen maku tuntui vain vahvistuvan (55ml, 30sek).
Tässä kahviharrastuksen alkutaipaleella on keritty harjoittelemaan Arcaffen Mokacremalla ja Rotondalla, Lucaffen musta ja punainen sekä Silvian mukana tulleella Mo'ka kahveilla. Kaikki em. kahvit ovat olleet hyviä mauiltaan, mutta tämä on ensimmäinen kahvi joka tuntuu todella erikoisen makuiselta ja en usko, että tämän ihan tällaiselta pitäisi maistua. Itseasiassa Silvian mukana tullut Mo'ka oli todella asiallisen makuista, ehkä jopa parasta näistä.
Itseasiassa Arcaffen Rotonda ja Lucaffen punainen (joissa molemmissa on 20% robustaa) ovat maistuneet parhaimmilta. Lieneekö kyseessä harjaantumaton makuaisti vai miksi nämä sekoitukset maistuvat paremmilta?
Kaikki kun tuntuvat fanittavan 100% arabica-kahveja.
Onko ideoita, että mistä tällainen metallinen maku voi tulla?
Teimme juuri ennen tätä kahvia Mo'ka pavuista espressot ja maku oli erinomainen. Kahvi oli nimenomaan tämä Silvian mukana tullut, josta ei ilmene lainkaan mitä papuja se sisältää ja missä suhteessa. Tätä arvuuteltiin jossain netissäkin, mutta se taisi jäädä vain arvailuihin. Tietääkö joku täällä mitä siinä voisi olla, että osaisi tilata jotain samankaltaista?
Vaikka harrastus onkin alkutaipaleella, pitäisi Silvian käyttö olla jo aika hyvin hallussa intensiivisten harjoittelusessioiden jälkeen. Lisäksi olen lukenut netistä paljon vinkkejä. Kaikki muut kahvit ovat maistuneet varsin hyviltä, joten on vaikea uskoa että tässä on mitään ihan fataalia user erroria.